Amuarraina alga lurrunetan patata ñokiekin, Idiazabal gazta eta Gernikako Piperren zukua

Amuarraina alga lurrunetan patata ñokiekin, Idiazabal gazta eta Gernikako Piperren zukua

4 Pertsonentzako osagarriak

Ñokiak:

  • Patatak azalarekin prestatu, zuritu, purea egin eta hozten utzi.
  • Arrautzarekin, gaztarekin eta gatzarekin nahastu. Pixkanaka irina gehitu.
  • Zilindroak osatu eta zatitan moztu.
  • Ur gazitan irakin eta zartaginean gurinarekin urreztatu.

Piperren zukua:

  • Piperrak likidotu eta azukrea gehitu loditu arte.
  • Gatza doitu.

Amuarraina:

  • Xerratan moztu eta lurrunetan jengibrearekin eta kombu algarekin 4 minutuz egosi.
  • Ñokiekin eta piper zukuarekin zerbitzatu.

Ekoizpena

Amuarraina:

  • 2 amuarrain handi 4 solomotan
  • 30 g kombu alga
  • 10 g jengibre
  • 2 kg Gernikako piper

Ñokiak:

  • 500 g patata
  • 150 g gari-irin
  • Arrautza 1
  • 100 g Idiazabal gazta birrindua
  • Gatza gustura

Piperren zukua:

  • Gernikako 2 piper
  • 50 g azukre
  • Gatza