Amuarraina alga lurrunetan patata ñokiekin, Idiazabal gazta eta Gernikako Piperren zukua
4 Pertsonentzako osagarriak
Ñokiak:
- Patatak azalarekin prestatu, zuritu, purea egin eta hozten utzi.
- Arrautzarekin, gaztarekin eta gatzarekin nahastu. Pixkanaka irina gehitu.
- Zilindroak osatu eta zatitan moztu.
- Ur gazitan irakin eta zartaginean gurinarekin urreztatu.
Piperren zukua:
- Piperrak likidotu eta azukrea gehitu loditu arte.
- Gatza doitu.
Amuarraina:
- Xerratan moztu eta lurrunetan jengibrearekin eta kombu algarekin 4 minutuz egosi.
- Ñokiekin eta piper zukuarekin zerbitzatu.
Ekoizpena
Amuarraina:
- 2 amuarrain handi 4 solomotan
- 30 g kombu alga
- 10 g jengibre
- 2 kg Gernikako piper
Ñokiak:
- 500 g patata
- 150 g gari-irin
- Arrautza 1
- 100 g Idiazabal gazta birrindua
- Gatza gustura
Piperren zukua:
- Gernikako 2 piper
- 50 g azukre
- Gatza