Idiazabal JIB-ko gazta eta otarrainxka kauserak Lodosako pikilloarekin egindako marmelada artisauarekin
3 Pertsonentzako osagarriak
- 200 gr Idiazabal gazta birrindua
- 200 gr zuritutako eta pikatutako otarrainxka
- 2 arrautza
- 100 gr irin
- Legai hautsaren koilarakadatxo bat
- Baratxuri pikatuaren hortz bat
- Perrexil fresko xehatua
- Frijitzeko ekilore-olioa
- Gatza eta piperbeltza
Marmeladarako:
- 200 gr Lodosako pikilloak
- 100 gr azukre
- 50 gr sagar-ozpina
Ekoizpena
Marmelada:
- Lodosako pikillo piperrak tiretan moztu.
- Azukrea eta sagar-ozpina lapiko batean jarri.
- 30 minutuz prestatu, eta, beharrezkoa bada, ura gehitu.
Kauserak:
- Idiazabal gazta birrindua, otarrainxka xehatuak, arrautzak, irina, legamia, baratxuria eta perrexila ontzi batean nahastu.
- Nahi haina gazpipertu.
- Zartagi batean olio dezente berotu
- Koilara baten laguntzaz, kauserak osatu eta urreztatuta egon arte frijitu.
- Paper xurgatzailearen gainean xukatu.
Akabera eta aurkezpena
Kauserak pikillo-marmeladaz lagunduta zerbitzatu.