Bakailaoa Idiazabal JIB-ko gazta zarakarrarekin, oliba beltza eta letxuga eta tipula krema
4 Pertsonentzako osagarriak
- 800 gr/1 kg-ko bakailao-solomo bat
- 50 gr Idiazabal gazta
- 50 gr gurin
- 20 gr oliba beltz
- 20 gr ogi birrindua
- 10 gr perrexil
- Gatza eta piperbeltza
Saltsarako:
- Baserri handiko letxuga bat
- 2 tipula
- 50 gr gurin
- Oliba-olio koilarakada bat
Ekoizpena
Prestaketa:
Belar-gurina:
- Txikitutako oliba beltzak, perrexila, gurina, ogi birrindua eta gazta birrindua nahastu.
- Sulfurizatutako bi paperen artean zabaldu eta arrabol batekin luzatu.
- Izozkailuan gorde hoztu dadin
- Laukizuzenetan moztu.
Letxuga-krema:
- Juliana eran moztutako tipulak gurinetan eta oliba-oliotan erregosi.
- Urreztatuta daudenean, gehitu letxuga eta ur pixka bat.
- Kozinatu 10 minutuz eta birrindu.
- Iragazi txino fin baten bidez.
Bakailaoa:
- Bakailaoa 200 gr-ko takoetan moztu.
- Oliba-olioarekin eta baratxuri-hortz batekin ontziratu.
- 65 ° C-an 8 minutuz kozinatu.
- Labeko erretilu batean jarri eta gurinezko zarakarra gainean ezarri.
- Zarakarra pixka bat urtu dadin bi minutuz egosi.
Akabera eta aurkezpena
Bakailaoa letxuga eta tipula kremarekin batera zerbitzaztu.