Tuterako alkatxofak plantxan, Idiazabal JIBko gazta zarakarrak eta Pico de Gallo

Tuterako alkatxofak plantxan, Idiazabal JIBko gazta zarakarrak eta Pico de Gallo

2 Pertsonentzako osagarriak

Gazta-zarakarrak:

  • Plantxa edo zartagin itsasgaitz bat su ertainean berotu eta urre koloreko sareta bat osatu arte gazta urtu.
  • Buelta eman espatula batekin.
  • Bero dagoen bitartean, jarri gazta sukaldeko arrabol baten gainean eta uhindutako forma eman.
  • Izozkailuan gorde hoztu dadin.

Pico de Gallo:

  • Tomateak eta pepinoak zuritu eta pipitak kendu.
  • Kubitoetan txikitu.
  • Piperra eta tipula txikitu eta bol batean oliba-olioarekin eta lima-zukuarekin nahastu.
  • Menda eta martorria gehitu.

Alkatxofak:

  • Kontserban dauden alkatxofak xukatu.
  • Oliba-olio zorrotada batekin plantxan egin urreztatu arte.
  • Gazta zarakar baten gainean zerbitzatu eta Pico de Gallo delakoa gainetik bota.

Ekoizpena

  • 300 gr Idiazabal gazta
  • Tuterako orburu ontzi 1 kontserban edo izoztuta

Pico de gallo saltsarako:

  •  2 tomate
  •  Piper gorri bat
  • Tipula more bat
  •  Pepino bat
  • Menda-orri batzuk
  • Martorri batzuk
  • 100 gr oliba-olio
  • Lima-zukua