Tuterako alkatxofak plantxan, Idiazabal JIBko gazta zarakarrak eta Pico de Gallo
2 Pertsonentzako osagarriak
Gazta-zarakarrak:
- Plantxa edo zartagin itsasgaitz bat su ertainean berotu eta urre koloreko sareta bat osatu arte gazta urtu.
- Buelta eman espatula batekin.
- Bero dagoen bitartean, jarri gazta sukaldeko arrabol baten gainean eta uhindutako forma eman.
- Izozkailuan gorde hoztu dadin.
Pico de Gallo:
- Tomateak eta pepinoak zuritu eta pipitak kendu.
- Kubitoetan txikitu.
- Piperra eta tipula txikitu eta bol batean oliba-olioarekin eta lima-zukuarekin nahastu.
- Menda eta martorria gehitu.
Alkatxofak:
- Kontserban dauden alkatxofak xukatu.
- Oliba-olio zorrotada batekin plantxan egin urreztatu arte.
- Gazta zarakar baten gainean zerbitzatu eta Pico de Gallo delakoa gainetik bota.
Ekoizpena
- 300 gr Idiazabal gazta
- Tuterako orburu ontzi 1 kontserban edo izoztuta
Pico de gallo saltsarako:
- 2 tomate
- Piper gorri bat
- Tipula more bat
- Pepino bat
- Menda-orri batzuk
- Martorri batzuk
- 100 gr oliba-olio
- Lima-zukua