Idiazabal JIB gaztadun kroketak eta menbrillo izozkidun eztia
4 Pertsonentzako osagarriak
Kroketak:
- 500 l esne
 - 100 g gurin
 - 200 g irin
 - 50 g azukre
 - 100 g eztia
 - Pankoa eta arrautza
 
Menbrillo izozkia:
- 200 g menbrillo
 - 400 g esne gain
 - 200 l esne
 - Banilla koilarakadatxo bat
 - Limoi erdiaren zukua
 
Ekoizpena
Kroketak:
- Gurina urtu, irina gehitu, prestatu.
 - Gehitu esne epela eztiarekin eta loditu arte irabiatu.
 - Gazta birrindua gehitu.
 - Hoztu eta kroketak egin.
 - Irinaren, arrautzaren eta ogi birrinduarekin pla-pla egin
 - Frijitu.
 
Izozkia:
- Menbrilloa esne epeletan urtu.
 - Esnegainarekin, banillarekin eta limoiarekin nahastu.
 - Hozten utzi eta izozki-makinan irabiatu.
 

