Idiazabal JIB gaztadun kroketak eta menbrillo izozkidun eztia
4 Pertsonentzako osagarriak
Kroketak:
- 500 l esne
- 100 g gurin
- 200 g irin
- 50 g azukre
- 100 g eztia
- Pankoa eta arrautza
Menbrillo izozkia:
- 200 g menbrillo
- 400 g esne gain
- 200 l esne
- Banilla koilarakadatxo bat
- Limoi erdiaren zukua
Ekoizpena
Kroketak:
- Gurina urtu, irina gehitu, prestatu.
- Gehitu esne epela eztiarekin eta loditu arte irabiatu.
- Gazta birrindua gehitu.
- Hoztu eta kroketak egin.
- Irinaren, arrautzaren eta ogi birrinduarekin pla-pla egin
- Frijitu.
Izozkia:
- Menbrilloa esne epeletan urtu.
- Esnegainarekin, banillarekin eta limoiarekin nahastu.
- Hozten utzi eta izozki-makinan irabiatu.