Idiazabal JIB gaztadun kroketak eta menbrillo izozkidun eztia

Idiazabal JIB gaztadun kroketak eta menbrillo izozkidun eztia

4 Pertsonentzako osagarriak

Kroketak:

  • 500 l esne
  • 100 g gurin
  • 200 g irin
  • 50 g azukre
  • 100 g eztia
  • Pankoa eta arrautza

Menbrillo izozkia:

  • 200 g menbrillo
  • 400 g esne gain
  • 200 l esne
  • Banilla koilarakadatxo bat
  • Limoi erdiaren zukua

Ekoizpena

Kroketak:

  • Gurina urtu, irina gehitu, prestatu.
  • Gehitu esne epela eztiarekin eta loditu arte irabiatu.
  • Gazta birrindua gehitu.
  • Hoztu eta kroketak egin.
  • Irinaren, arrautzaren eta ogi birrinduarekin pla-pla egin
  • Frijitu.

Izozkia:

  • Menbrilloa esne epeletan urtu.
  • Esnegainarekin, banillarekin eta limoiarekin nahastu.
  • Hozten utzi eta izozki-makinan irabiatu.