Eskabetxatutako baserriko oilasko-entsalada eta Idiazabal gazta kurruskaria
3 Pertsonentzako osagarriak
- Baserriko oilasko-papar bi
- Azenario bat
- Tipula bat
- 2 baratxuri-ale
- 3 ezkai-adaxka
- Erromeroaren adar bat
- 6 piperbeltz bolatxo
- 6 ipuru-bolatxo
- Baso bat ardo zuri (txakolina edo lehorra)
- Baso bat oliba-olio birjina estra
- Baso bat sagar-ozpin
- 4 letxuga kukulu
- Errukula-orri batzuk
- Dijongo mostazaren zopa-koilarakada bat
- 80 g Idiazabal gazta birrindua
- Nafarroako ahate-patearen lata txiki bat
- 30 gr hur txigortuak
Ekoizpena
Eskabetxerako:
- Lapiko batean oilasko paparrak azalaren aldetik urreztatu.
- Paparrak kendu eta tipula, azenarioa eta baratxuria olio berean erregosi.
- Piperbeltz bolak, ipurua, ezkaia eta erromeroa gehitu.
- Ardo zuria bota eta murrizten utzi.
- Sagar-ozpina gehitu eta su motelean 25 minutuz egosi. Hoztu.
Saltsarako:
- Eskabetxearen osagai guztiak xehatu (oilaskoa izan ezik) eta iragazi. Hau entsaladarako saltsa izango da.
Ozpinerako:
- Oliba-olioa, ozpina eta dijonezko mostaza nahastu.
Gazta kurruskarirako:
- Idiazabal gazta birrindu eta paper sulfurizatuarekin erretilu baten gainean zabaldu.
- 180ºC-tan 8-10 minutuz laberatu urreztatu arte.
- Hozten utzi eta zati irregularretan apurtu.
Entsalada muntatzeko:
- Kukuluak eta errukula-orriak hautatu. Ozpinarekin nahastu.
- Oilaskoa zafla finetan moztu eta ahate-patearen quenelle bat entsaladaren erdian kokatu.
- Idiazabal gaztaren teilekin eta hurrekin apaindu.