Idiazabal JIBko gaztaren flana, banillazko chantilly-arekin eta iturburuko gatzaren krumble-a
4 Pertsonentzako osagarriak
Flana egiteko Idiazabal gazta:
- 200 g Idiazabal gazta birrindua
- 500 ml esne osoa
- 100 ml esnegain likidoa
- 100 g azukre
- 4 arrautza
- Banilla estraktuko koilaratxo bat
Banillazko chantilly-arentzat:
- 200 ml esnegaina muntatzeko
- 2 koilarakada “glass” azukre
- Banilla estraktuko koilaratxo bat
Itsas gatzaren krumble-rako:
- 100 g irin
- 50 g gurin hotza, kubo txikietan moztuta
- 50 g azukre
- Ezkata erako itsas gatz koilarakada bat
Ekoizpena
Idiazabal gaztaren flana:
- Lehenengo labea 140 ° C-tan berotu.
- Flanaren osagai guztiak mixer batekin ondo nahastu, nahasketa homogeneoa lortu arte.
- Pixkatean hozten utzi.
- Azukre pixka batekin lapiko batean karamelua egin eta flan ontzi bakoitzean isuri.
- Flan molde bakoitzean nahasketa isuri, eta ur beroa duen erretilu batean kokatu (maria bainua).
- 40-50 minutuz laberatu edo flanak gatzatu arte.
- Giro-tenperaturan hozten utzi, eta, ondoren, 4 ordu gutxienez hozkailuan sartu.
Itsas-gatzaren krumble-a:
- Irina, azukrea eta gurin hotza eskuekin edo ore-moztaile batekin nahastu, mami lodien testura lortu arte. Itsas gatza ezkatetan gehitu.
- Labeko erretilu baten gainean nahasketa zabaldu eta 10-15 minutuz laberatu, urreztatuta eta kurruskatuta egon arte.
- Erabat hozten utzi.
Chantilly banilla:
- Esnegaina glass azukrearekin eta estraktuarekin muntatu.