Foie mi cuit Nafarroako IG Patxaranen gelatinarekin eta Idiazabal gazta galletarekin

Foie mi cuit Nafarroako IG Patxaranen gelatinarekin eta Idiazabal gazta galletarekin

4 Pertsonentzako osagarriak

  • Ahate-gibel fresko bat edo foie mi-cuit bat kontserban
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Azukrea
  • Brandy zopa koilarakada bat
  • 200 g patxaran
  • 3 gelatina-orri
  • Ziape-kimuak

 

Idiazabal gazta galletarako:

  • 75 g gurin
  • 50 g Idiazabal gazta
  • Arrautza bat
  • Gatz pixka bat
  • 50 g glas azukre
  • 125 g irin

Ekoizpena

Foie mi cuit-erako:

  • Ahate-gibela gatzarekin, piperbeltzarekin, brandyarekin eta azukre pittin batekin ondu.
  • Hutsean ontziratu eta 30 minutuz 65 ° C-tan prestatu. Izotzarekin uretan hoztu eta hotzean gorde.
  • Bestela, kontserbako foie mi-cuit erabili.

Patxaran gelatina egiteko:

  • Gelatina-hostoak ur hotzean busti.
  • Patxarana irakitzen jarri alkoholaren zati bat lurruntzeko.
  • Gelatina-orriak patxaran berora gehitu, ondo nahastu eta tupper karratu batean isuri. Hotzean mamitzen utzi.
  • Desmoldatu eta kuboetan moztu.

Idiazabal gazta galletarako:

  • Gurina pomada eran gatzarekin eta glas azukrearekin nahastu zuritu arte.
  • Arrautza eta Idiazabal gazta birrindua gehitu.
  • Irina gehitu eta gehiegi oratu gabe masa bat osatu.
  • Film paperarekin bildu eta ordubetez jalkitzen utzi.
  • Masa luzatu eta nahi den moduan moztu.
  • 15-20 minutuz eta 180 ° C-an laberatu.

Akabera eta aurkezpena

  • Foie-a xafla lodietan moztu.
  • Patxaranezko gelatina-ontziekin apaindu eta Idiazabal gazta-galletarekin zerbitzatu.