Foie mi cuit Nafarroako IG Patxaranen gelatinarekin eta Idiazabal gazta galletarekin
4 Pertsonentzako osagarriak
- Ahate-gibel fresko bat edo foie mi-cuit bat kontserban
- Gatza
- Piperbeltza
- Azukrea
- Brandy zopa koilarakada bat
- 200 g patxaran
- 3 gelatina-orri
- Ziape-kimuak
Idiazabal gazta galletarako:
- 75 g gurin
- 50 g Idiazabal gazta
- Arrautza bat
- Gatz pixka bat
- 50 g glas azukre
- 125 g irin
Ekoizpena
Foie mi cuit-erako:
- Ahate-gibela gatzarekin, piperbeltzarekin, brandyarekin eta azukre pittin batekin ondu.
- Hutsean ontziratu eta 30 minutuz 65 ° C-tan prestatu. Izotzarekin uretan hoztu eta hotzean gorde.
- Bestela, kontserbako foie mi-cuit erabili.
Patxaran gelatina egiteko:
- Gelatina-hostoak ur hotzean busti.
- Patxarana irakitzen jarri alkoholaren zati bat lurruntzeko.
- Gelatina-orriak patxaran berora gehitu, ondo nahastu eta tupper karratu batean isuri. Hotzean mamitzen utzi.
- Desmoldatu eta kuboetan moztu.
Idiazabal gazta galletarako:
- Gurina pomada eran gatzarekin eta glas azukrearekin nahastu zuritu arte.
- Arrautza eta Idiazabal gazta birrindua gehitu.
- Irina gehitu eta gehiegi oratu gabe masa bat osatu.
- Film paperarekin bildu eta ordubetez jalkitzen utzi.
- Masa luzatu eta nahi den moduan moztu.
- 15-20 minutuz eta 180 ° C-an laberatu.
Akabera eta aurkezpena
- Foie-a xafla lodietan moztu.
- Patxaranezko gelatina-ontziekin apaindu eta Idiazabal gazta-galletarekin zerbitzatu.