Nafarroako AGBdun txahal-masaila curry-arekin eta Idiazabal JIBko gazta saltsa pikantea
3 Pertsonentzako osagarriak
- 800 gr txahal-masail
- 2 tipula
- 2 azenario
- 3 baratxuri-ale
- Jengibre fresko zati bat
- 2 koilarakada curry hautsa
- Citronella adar bat
- Kafir lima-orri bat
- 400 ml koko-esne
- 200 ml haragi-salda
- Oliba-olioa
- Gatza eta piperbeltza
Gazta saltsa pikanterako:
- 100 gr Idiazabal gazta birrindua
- 200 ml kozinatzeko esne gaina
- Sriracha zopa-koilarakada bat
- Martorri txikitua
- Menda txikitua
Ekoizpena
Masailezurra:
- Masailak gatzez eta piperbeltzez ondu eta kazola batean oliba-olio pixka batekin urreztatu.
- Erretiratu eta erreserbatu.
- Kazola berean, txikitutako barazkiak frijitu samurtu arte.
- Gehitu currya eta beste 2 minutuz egosi.
- Koko-esnea eta haragi-salda erantsi.
- Masailak berriro kazolan jarri eta su motelean egosi 2-3 orduz (edo oso samur egon arte).
- Salda guztia barazkiekin batera birrindu, eta saltsa leun eta lodia lortu arte iragazi.
Gazta saltsa pikantea:
- Esnegaina burruntzali batean berotu eta gazta birrindua eta Sriratxa gehitu.
- Gazta eragin urtu eta saltsa leun bat lortu arte.
Akabera eta aurkezpena
Masailezurra gazta saltsa pikantearekin zerbitzatu eta txikitutako martorri eta menda orriez apaindu.