Nafarroako AGBdun txahal-masaila curry-arekin eta  Idiazabal JIBko gazta saltsa pikantea

Nafarroako AGBdun txahal-masaila curry-arekin eta Idiazabal JIBko gazta saltsa pikantea

3 Pertsonentzako osagarriak

  • 800 gr txahal-masail
  • 2 tipula
  • 2 azenario
  • 3 baratxuri-ale
  • Jengibre fresko zati bat
  • 2 koilarakada curry hautsa
  • Citronella adar bat
  • Kafir lima-orri bat
  • 400 ml koko-esne
  • 200 ml haragi-salda
  • Oliba-olioa
  • Gatza eta piperbeltza

Gazta saltsa pikanterako:

  • 100 gr Idiazabal gazta birrindua
  • 200 ml kozinatzeko esne gaina
  • Sriracha zopa-koilarakada bat
  • Martorri txikitua
  • Menda txikitua

Ekoizpena

Masailezurra:

  • Masailak gatzez eta piperbeltzez ondu eta kazola batean oliba-olio pixka batekin urreztatu.
  • Erretiratu eta erreserbatu.
  • Kazola berean, txikitutako barazkiak frijitu samurtu arte.
  • Gehitu currya eta beste 2 minutuz egosi.
  • Koko-esnea eta haragi-salda erantsi.
  • Masailak berriro kazolan jarri eta su motelean egosi 2-3 orduz (edo oso samur egon arte).
  • Salda guztia barazkiekin batera birrindu, eta saltsa leun eta lodia lortu arte iragazi.

Gazta saltsa pikantea:

  • Esnegaina burruntzali batean berotu eta gazta birrindua eta Sriratxa gehitu.
  • Gazta eragin urtu eta saltsa leun bat lortu arte.

Akabera eta aurkezpena

Masailezurra gazta saltsa pikantearekin zerbitzatu eta txikitutako martorri eta menda orriez apaindu.