Nafarroako arkume eta barazkidun brotxeta Idiazabal JIBko gazta saltsa eta tximitxurriarekin
2 Pertsonentzako osagarriak
- Nafarroako AGB arkume-hanka bat
- Tipula more bat
- Piper gorri handi bat
- Piper berde handi bat
Gazta-saltsarako:
- 80 gr Idiazabal gazta
- 300 gr esnegain
- Xehetutako perrexil freskoaren 3 koilarakada
- Ezkai fresko xehatuaren koilarakada bat
- Xehatutako oregano freskoaren bi koilarakada
- Ehotutako aji kafearen koilarakada bat
- Baratxuri birrinduaren hortza
- 100 gr oliba-olio birjin estra
Ekoizpena
Brotxeta:
- Arkumearen hankari hezurra kendu eta zati ertainetan moztu.
- Tipula morea eta piperrak karratu erregularretan moztu.
- Brotxeta ertainetan eseki, tipula, piper gorria, arkumea eta piper berdea tartekatuz.
- Eragiketa hau lau aldiz errepikatu.
Gazta-saltsa:
- Esnegaina irakin eta Idiazabal gaztarekin mixer bat erabiliz nahastu. Hozten utzi.
- Perrexila, oreganoa eta ezkaia txiki-txiki egin.
- Erretako ajiarekin, gatzarekin, baratxuriarekin eta oliba-olioarekin bol batean nahastu.
- Gazta saltsa tximitxurriarekin nahastu.
Brotxetak egostea:
- Brotxetak plantxan prestatu, alde guztietatik urreztatuz.
- Zerbitzatu aurretik, gazta saltsarekin busti.