Ahate-sando konfitatua eta Idiazabal JIBko gazta lukainka- piper saltsarekin
4 Pertsonentzako osagarriak
- 500 g konfitatutako ahate (izterrak kontserban)
- 200 g Idiazabal JIBko gazta maluta txikitan
- Molde zuriko 8 ogi xerra
- Gurina
- 50 g espinaka
- Oliba-olioa
- Gatza eta piperbeltza
Lukainka-piper saltsarako:
- 2 lukainka-piper lehor
- Tipula bat
- Tomate bat
- Baratxuri-hortz bat
- 100 ml ur
- 50 ml soja saltsa
- Koilarakada bat azukre beltzaran
Ekoizpena
Lukainka-piper saltsa:
- Lukainka-piperrak ur berotan 30 minutuz hidratatu.
- mamia arraspatu eta gorde.
- Tipula eta baratxuria zartaginean txikituta oliba-olio pixka batekin erregosi, urreztatuta egon arte.
- Lukainka-piperren tomate xehatua eta mamia gehitu.
- Janaria 10 minutuz prestatu.
- Ura, soja-saltsa eta azukrea gehitu.
- Su motelean 20 minutuz prestatu. Birrindu eta saltsa iragazi.
- Bero mantendu.
Sando-a:
- Gatzez eta piperbeltzez ondutako hezurgabetutako ahate konfitatua pixkatean berotu.
- Ogi-xerrak txigortu eta gurinarekin igurtzi.
- Idiazabal gaztaren xerra bat eta ahate konfitatuaren koilarakada bat jarriz bi ogi-xerren artean sandoa muntatu.
- Espinaka gordin hosto batzuk gehitu.
- Lukainka-piper saltsa aparte edo ogian igurtzita zerbitzatu.