Nafarroako Txekorra Idiazabal gaztaren “ajoblanco”-arekin

Nafarroako Txekorra Idiazabal gaztaren “ajoblanco”-arekin

2 Pertsonentzako osagarriak

  • 600 g txahal-solomo
  • 50 g txalota
  • 25 g alkaparra
  • 25 g pepino txiki
  • 5 g perrexil
  • 4 arrautza gorringo
  • 100 g oliba-olio
  • Ziape-kafe koilarakada bat
  • Tabasco tanta batzuk
  • Ketchup kafe koilarakada bat

Ajoblanco-a egiteko:

  • 250 g almendra
  • Birrindutako 75 g Idiazabal gazta
  • 200 g ur
  • Baratxuri-hortz bat
  • 100 g oliba-olio
  • 100 g ekilore-olio
  • 300 g ur
  • Tipulin xehatua (apaintzeko)

Ekoizpena

Ajoblanco-a egiteko:

  • Osagai guztiak birrindu eta txino fin batetik iragazi.
  • Hotzean erreserbatu.

Tartarrerako:

  • Haragitik koipea garbitu eta dado txikietan moztu. Erreserbatu.
  • Txalota, perrexila, pepino txikiak eta alkaparrak txikitu.
  • Bol batean, arrautza-gorringo bat, oliba-olioa eta tartarraren ontzea gehitu (ziapea, tabaskoa, ketchupa, gatza eta piperbeltza).
  • Haragiarekin ondo nahastu eta gatz-puntua doitu.

Akabera eta aurkezpena

  • Tartarra plater sakon batean molde baten laguntzaz zerbitzatu.
  • Ajoblanco hotza tartarraren inguruan bota eta txikitutako tipulinarekin apaindu.