Nafarroako Txekorra Idiazabal gaztaren “ajoblanco”-arekin
2 Pertsonentzako osagarriak
- 600 g txahal-solomo
- 50 g txalota
- 25 g alkaparra
- 25 g pepino txiki
- 5 g perrexil
- 4 arrautza gorringo
- 100 g oliba-olio
- Ziape-kafe koilarakada bat
- Tabasco tanta batzuk
- Ketchup kafe koilarakada bat
Ajoblanco-a egiteko:
- 250 g almendra
- Birrindutako 75 g Idiazabal gazta
- 200 g ur
- Baratxuri-hortz bat
- 100 g oliba-olio
- 100 g ekilore-olio
- 300 g ur
- Tipulin xehatua (apaintzeko)
Ekoizpena
Ajoblanco-a egiteko:
- Osagai guztiak birrindu eta txino fin batetik iragazi.
- Hotzean erreserbatu.
Tartarrerako:
- Haragitik koipea garbitu eta dado txikietan moztu. Erreserbatu.
- Txalota, perrexila, pepino txikiak eta alkaparrak txikitu.
- Bol batean, arrautza-gorringo bat, oliba-olioa eta tartarraren ontzea gehitu (ziapea, tabaskoa, ketchupa, gatza eta piperbeltza).
- Haragiarekin ondo nahastu eta gatz-puntua doitu.
Akabera eta aurkezpena
- Tartarra plater sakon batean molde baten laguntzaz zerbitzatu.
- Ajoblanco hotza tartarraren inguruan bota eta txikitutako tipulinarekin apaindu.