Sable gaileta Idiazabal JIBko izozkiarekin eta Nafarroako patxaranaren izotz-edariarekin
2 Pertsonentzako osagarriak
Sablé:
- 75 g gurin
- Arrautza bat
- 50 g glas azukre
- 125 g irin
Txingorra:
- 200 g Patxarana
- 100 g ur
- 50 g azukre
Izozkia:
- 200 g Idiazabal gazta
- 500 g esnegain
- 250 g esne osoa
- 4 arrautza gorringo
- 50 g azukre
- 50 g ezti
Ekoizpena
Sablé:
- Gurina, azukrea eta arrautza nahastu.
- Irina gehitu, film paperean bildu eta ordubetez hozkailuan sartu.
- Zabaldu, moztu eta 180 ° gradutan 15-20 minutuz laberatu.
Izotz-edaria:
- Urarekin eta azukrearekin almibarra egin.
- Gelatiuna eta patxarana gehitu eta ondoren izoztu.
Izozkia:
- Esnea eta esnegaina berotu eta gazta gehitu
- Irabiatu ostean, gorringoak, azukrea eta eztia gehitu.
- 86 ° gradutan prestatu, hoztu eta izozki-makinan irabiatu.
Akabera eta aurkezpena
Gaileta kokatu, izozkia gainean jarri eta patxaranaren izoz-edaria birrindu.