Baserriko arrautza, tenperatura baxuan, patata-kremarekin, Idiazabal gazta ketuarekin eta tipularekin
4 Pertsonentzako osagarriak
- Baserriko 4 arrautza
- 500 gr patata
- 30 gr gurin
- 100 gr esnegain
- 100 gr esne
- 80 gr Idiazabal gazta ketua
Tipula karamelizatua egiteko:
- 3 tipula
- Ezkai-orri batzuk
- Oliba-olio birjin estra koilarakada bat
- Gurin koilarakada bat
- Azukre koilarakada bat
Ekoizpena
Arrautza:
- Arrautzak 64 ° C-an 40 minutuz sukaldatu.
- Berehala erabiliko ez badira uretan eta izotzetan hoztu.
Patata eta gazta krema:
- Patatak uretan eta esnetan prestatu, bigunak egon arte.
- Idiazabal gazta birrinduarekin, gurinaren eta esnegainarekin batera Thermomix edo irabiagailu batean txikitu.
- Nahasketa txinatar fin baten bitartez iragazi eta sifoi batean jarri. Epel mantendu.
Tipula karamelizatua:
- Tipula juliana eran moztu
- Azukrearekin, gatzarekin eta ezkaiarekin batera lapiko batean su motelean prestatu. Erretzea ekiditzeko, ura gehitu egosten den bitartean.
- Tipula prestatu ia desegin arte.
Akabera eta aurkezpena
- Arrautza egosia tenperatura baxuan zerbitzatu eta bota gainetik patata eta gazta krema koilara baten laguntzaz.
- Tipula karamelizatuarekin apaindu.