Mertxika erreak erromeroarekin eta Idiazabal JIB-ko gazta mousse-arekin
4 Pertsonentzako osagarriak
Mertxika erreentzat:
- 4 mertxika heldu baina irmo
- 2 erromero-adaxka fresko
- 2 koilarakada azukre
- 50 ml ardo zuri gozo
- 2 koilarakada gurin
Idiazabal gaztaren mousserako:
- 150 g Idiazabal gazta birrindu
- 200 g muntatzeko esnegaina
- 50 g gazta krema
- 2 koilarakada ezti
- Gatz pixka bat
Ekoizpena
Mertxika erreak:
- Aurrez berotu labea 180 ° C-tan.
- Mertxikak garbitu, erditik moztu eta hezurra kendu.
- Jarri mertxika erdiak laberatzeko erretilu batean. Azukrea bota, erromeroaren adartxoak jarri, ardo zuria gehitu eta gurina mertxiken gainean zati txikitan banatu.
- 20-25 minutuz edo samur eta karamelazitauak egon arte laberatu.
- Egosketar prozesuaren erdian sortzen den zukua bota.
Idiazabal gaztaren mousse-a:
- Muntatu esnegaina eta gorde hozkailuan.
- Idiazabal gazta birrindua, gazta krema eta eztia nahastu nahasketa homogeneoa lortu arte.
- Poliki-poliki muntatutako esnegaina isurtzen joan eta mugimendu inguratzaileak egin testura harrotua mantendu ahal izateko. Gatza doitu, beharrezkoa bada.
- Mertxika epelak zerbitzatu eta mousse-a gainean jarri.