Boletusekin gisatutako Tolosako babarrunak eta Idiazabal JIBko gazta bitsa
2 Pertsonentzako osagarriak
- Tolosako babarrunen kilo erdia
- Tipula bat
- Baratxuri-buru bat
- Porru bat
- Azenario bat
- 500 gr boletus fresko edo izoztuak
- 15 piparra ozpinetan
Gazta bitsa egiteko:
- 100 gr Idiazabal gazta
- 500 gr esnegain
- 300 gr esne
- Apaintzeko tipulina
Ekoizpena
Babarrunak:
- Aurreko gauean babarrunak beratzen utzi.
- Tipula, baratxuria, porrua, azenarioa eta boletus batzuk sare batean prestatu, gero erraz kentzeko.
- Egosi ondoren, kendu barazkiak eta Thermomixarekin birrindu. Babarrun gisatuaren gainean iragazi.
Gazta bitsa:
- Esnea eta esnegaina berotu, gazta birrindua gehitu eta ondo birrindu. Txino fin batetik iragazi.
- Zamak dituen sifoi batean jarri eta Maria bainuan mantendu.
Boletus-ak:
- Zartagin bat olioarekin berotu, eta garbitutako eta zatitutako boletus-ak gehitu.
- Txikitutako baratxuriarekin eta perrexilarekin prestatu.
- Erreserbatu.
Akabera eta aurkezpena
Babarrunak plater batean zerbitzatu, gehitu boletus-ak eta Idiazabal gaztaren bits apur bat.
Piparrekin apaindu.