Nafarroako Arkume erregosiarekin egindako arroz eztitsua eta Idiazabal JIBko Gazta Ketua Piperbeltz Beltzarekin
2 Pertsonentzako osagarriak
- Arborio edo Carnaroli motako 500 gr arroz
- Tipula bat
- Gurin koilarakada bat
- Oliba-olio koilarakada bat
Arkume-saldarako:
- Tipula bat
- Baratxuri bat
- Azenario bat
- Porru bat
- Ardo beltz edalontzi bat
- Brandy edalontzi bat
- Arkume-paleta 1
- Ezkai-adar bat
Arrozarentzat:
- 50 gr Idiazabal gazta ketua
- Piperbeltz beltza
- Perrexil pixka bat
- 30 gr gurin
- 3 barrengorri oso
Ekoizpena
Arkume-paletilla:
- Arkume-paleta ezkaiarekin, oliba-olioarekin eta baratxuri hortz batekin ontziratu.
- 74 ° C tan 12 orduz prestatu.
- Haragiari hezurra kendu, zati handietan mantentzen saiatuz.
Salda:
- Arkume-hezurrak labean txigortu.
- Lapiko batean barazkiak erregosi, brandy-a eta ardo beltza gehitu eta murriztu.
- Ura eta hezurrak gehitu eta 2 orduz sukaldatu. Iragazi eta salda murriztu.
Arroza:
- Tipula txikitu eta gurinarekin eta oliba-olioarekin gardena izan arte erregosi.
- Arroza gehitu eta ardo zuriarekin nakarizatu eta desglasatu.
- Arkume-saldarekin pixkanaka busti.
- Arroza ia prestatuta dagoenean, arkumea eta Idiazabal gazta birrindua gehitu piperbeltz beltzarekin eta gurin pixka batekin batera. Ondo nahastu.
- Barrengorrien xafla finekin zerbitzatu.