Hegaluzea Nafarroako IG Txistorraren olioarekin eta Idiazabal JIBko gazta ketuarekin
4 Pertsonentzako osagarriak
- 600 g hegaluze
- 200 g Nafarroako txistorra
- 100 g ekilore-olio
- 50 g Idiazabal gazta ketu birrindua
- 50 g esnegain
- 100 g esne
- 50 g ur
- Kafe-koilarakada bat soja-lezitinarekin
- Tipulin xehatuaren zopa-koilarakada bat
Ekoizpena
Hegaluzerako:
- Hegaluzearen solomoa garbitu eta 5 cm-ko zilindroetan moztu.
- Xafla finetan ebaki eta errezetaren amaierarako gorde.
Txistorra-olioarentzat:
- Txistorra zatietan moztu.
- Lapiko batean ekilore-olioa berotu irakin arte.
- Txistorra gehitu eta 15 minutuz infusionatzen utzi.
- Iragazi eta erreserbatu.
Gazta-bitserako:
- Esnea irakin, Idiazabal gazta gehitu eta urtzen utzi.
- Ondo birrindu eta iragazi.
- Lezitina gaineratu eta eskuko irabiagailu batekin nahastu, bitsa sortu arte. Erreserbatu.
Akabera eta aurkezpena
- Plater luzanga batean, hegaluze-xaflak jarri.
- Txistorraren olio epelarekin busti.
- Gazta bitsarekin apaindu eta gainetik tipulin xehatua gehitu.