Hegaluzea Nafarroako IG Txistorraren olioarekin eta Idiazabal JIBko gazta ketuarekin

Hegaluzea Nafarroako IG Txistorraren olioarekin eta Idiazabal JIBko gazta ketuarekin

4 Pertsonentzako osagarriak

  • 600 g hegaluze
  • 200 g Nafarroako txistorra
  • 100 g ekilore-olio
  • 50 g Idiazabal gazta ketu birrindua
  • 50 g esnegain
  • 100 g esne
  • 50 g ur
  • Kafe-koilarakada bat soja-lezitinarekin
  • Tipulin xehatuaren zopa-koilarakada bat

Ekoizpena

Hegaluzerako:

  • Hegaluzearen solomoa garbitu eta 5 cm-ko zilindroetan moztu.
  • Xafla finetan ebaki eta errezetaren amaierarako gorde.

Txistorra-olioarentzat:

  • Txistorra zatietan moztu.
  • Lapiko batean ekilore-olioa berotu irakin arte.
  • Txistorra gehitu eta 15 minutuz infusionatzen utzi.
  • Iragazi eta erreserbatu.

Gazta-bitserako:

  • Esnea irakin, Idiazabal gazta gehitu eta urtzen utzi.
  • Ondo birrindu eta iragazi.
  • Lezitina gaineratu eta eskuko irabiagailu batekin nahastu, bitsa sortu arte. Erreserbatu.

Akabera eta aurkezpena

  • Plater luzanga batean, hegaluze-xaflak jarri.
  • Txistorraren olio epelarekin busti.
  • Gazta bitsarekin apaindu eta gainetik tipulin xehatua gehitu.