Idiazabal gazta mousse-a ahuakate eta arto-taloarekin
2 Pertsonentzako osagarriak
Mousserako:
- 2 ahuakate
- Tabasco tanta batzuk
- Lima bat (zukua)
- Zopa-koilarakada bat oliba-olio
- 200 gr esnegain
- Gelatina-orri bat
- 50 gr Idiazabal gazta
Oilar-mokorako:
- 3 tomate
- Piper gorri txiki bat
- Piper berde txiki bat
- Tipula more erdia
- Martorri eskukada bat
Taloetarako:
- Arepak edo taloak egiteko 200 gr arto-irin
- 200 gr ur epel
- Gatza
- Irin koilarakada bat
Ekoizpena
Mousse-a:
- Esnegaina berotu eta gazta birrindua gehitu. Mixer batekin ondo nahastu eta ondoren iragazi.
- Hozten utzi, eta esne-gaina muntatu.
- Aguakateak tabaskoarekin, lima-zukuarekin, oliba-olioarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin batera birrindu.
- Emeki-emeki esnegain muntatuarekin nahastu eta hotzean gorde.
Taloak:
- Arto-irina ur epelarekin eta koilarakada bat irin eta gatzarekin nahastu.
- Masa homogeneoa lortu arte oratu.
- 20 gramo inguruko bolatxoak egin, disko finetan zapaldu eta zartagin prestatu oliba-olio pixka batekin prestatu, bi aldeetatik urreztatuta egon arte.
Oilar-mokoa:
- Tomateak zuritu eta desinfektatu, haziak kendu eta dadotan moztu.
- Piper gorri eta berdearekin, tipula morearekin eta martorriarekin nahastu, denak dadotan moztuta.
- Gustura gatz pipertu
Akabera eta aurkezpena
- Aguakate-moussea bol edo plater batean zerbitzatu.
- Talo beroekin eta oilar-mokoarekin lagundu.