Txerri-hirugihar erregosia Sake, ezti, boniato-krema eta Idiazabal JIBko gaztarekin eta Piparra-pikatua
4 Pertsonentzako osagarriak
Txerri-hirugiharra:
- 800 g txerri-hirugihar zati bakar batean
- 100 g sake
- 200 g ezti
- 300 g soja saltsa
- 2 anis izar
- Kanela-adar bat
Boniato-purea:
- 500 g boniato
- 150 g Idiazabal gazta
- 200 g esne
- 30 g gurin
Pikada:
- 10 piparra
- 3 tomate
- Tipula more bat
Ekoizpena
Txerri-hirugiharra:
- Eztia, soja saltsa eta sakea nahastu.
- Hirugiharrarekin batera hutsean ontziratu eta 74 ° C-an 12 orduz sukaldatu.
- Izotzarekin uretan hoztu.
Boniato-purea:
- Boniatoa zurituta, kuboetan moztu eta uretan gatzarekin irakin.
- Esnea gehitu eta murriztu boniatoa os samurra geratu arte.
- Thermomix erabiliz birrindu, gazta gehiru, iragazi eta erreserbatu.
Pikada:
- Tomateak zuritu eta pipitak kendu.
- Kuboetan moztu.
- Piper txikituekin eta tipula more xehatuarekin nahastu.
Amaiera:
- Hirugiharra hotzean moztu, zartaginean zigilatu, eta nahasketarekin batera 5 minutuz laberatu.
- Purearen gainean zerbitzatu, eta pikada gainean jarri.