Txerri-hirugihar erregosia Sake, ezti, boniato-krema eta Idiazabal JIBko gaztarekin eta Piparra-pikatua

Txerri-hirugihar erregosia Sake, ezti, boniato-krema eta Idiazabal JIBko gaztarekin eta Piparra-pikatua

4 Pertsonentzako osagarriak

Txerri-hirugiharra:

  • 800 g txerri-hirugihar zati bakar batean
  • 100 g sake
  • 200 g ezti
  • 300 g soja saltsa
  • 2 anis izar
  • Kanela-adar bat

Boniato-purea:

  • 500 g boniato
  • 150 g Idiazabal gazta
  • 200 g esne
  • 30 g gurin

Pikada:

  • 10 piparra
  • 3 tomate
  • Tipula more bat

Ekoizpena

Txerri-hirugiharra:

  • Eztia, soja saltsa eta sakea nahastu.
  • Hirugiharrarekin batera hutsean ontziratu eta 74 ° C-an 12 orduz sukaldatu.
  • Izotzarekin uretan hoztu.

Boniato-purea:

  • Boniatoa zurituta, kuboetan moztu eta uretan gatzarekin irakin.
  • Esnea gehitu eta murriztu boniatoa os samurra geratu arte.
  • Thermomix erabiliz birrindu, gazta gehiru, iragazi eta erreserbatu.

Pikada:

  • Tomateak zuritu eta pipitak kendu.
  • Kuboetan moztu.
  • Piper txikituekin eta tipula more xehatuarekin nahastu.

Amaiera:

  • Hirugiharra hotzean moztu, zartaginean zigilatu, eta nahasketarekin batera 5 minutuz laberatu.
  • Purearen gainean zerbitzatu, eta pikada gainean jarri.