Idiazabal JIBko gaztaz eta ahate-urdaiazpikoz betetako zerbaren penka
4 Pertsonentzako osagarriak
- Kontserban dauden zerbaren penka bote bat
- 100 gr Idiazabal gazta
- 100 gr ahate-urdaiazpikoa xerratan
- 500 gr esne
- 20 gr gurin
- 30 gr irin
- Perrexil eskukada bat
- Apaintzeko tipulina
- Errukula sorta bat
Ekoizpena
Bechamela:
- Gurina zartagin batean urtu.
- Irina gehitu eta pixkatean prestatu.
- Pikorrak saihesteko esnea pixkanaka gehitzen joan irabiatzen den bitartean.
- Saltsa arina lortu arte sukaldatu.
- Gustura gatzpipertu eta erreserbatu.
Mila-orriak:
- Zerbaren penkak xukatu eta lehortu.
- Molde batean, penka geruza bat jarri, gero ahate-urdaiazpiko geruza bat eta Idiazabal gazta birrindua gehitu.
- Bexamel geruza bat gehitu.
- Geruzak errepikatu, bexamela eta gazta amaitu arte.
- Hozten eta desmoldatzen utzi eta gratinatu arte laberatu.
Akabera eta aurkezpena
- Errukula-hosto batzuekin eta oliba-olio txorrotada birjin estra batekin zerbitzatu.
- Tipulinarekin apaindu.