Berezko cookieak eta hirugarrenenak erabiltzen ditugu, erabiltzaileen nabigazioa aztertzeko.

Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener informazio gehiago hemen.

X

Forma

Queso IdiazabalCaracterísticas sensoriales

Ekoiztean erabilitako moldeen arabera, ertzak desberdinak izan daitezke, eta biribilak zein ertz bizietakoak onartzen dira.

Idiazabal perfektu batek ez du ertz irregularrik, ez alde hondoraturik edo konkorturik, orpo ganbilegirik, ezta itxura isolaturik izan behar ere. Hala ere, forma irregularra izateak ez dionez produktuaren gustu-kalitateari eragiten, ez ohi da deskalifikatzeko nahikoa arrazoi izaten.

Forma optimoa

  • Zilindrikoa.
  • Proportzionatua.
  • Altuera 8tik 12ra cm bitartean, eta diametroa 10tik 30era cm bitartean.
  • Pisua 0,9tik 3ra kg bitartean.
  • Homogeneoa eta erregularra.
  • Aldeak nahiko lauak.
  • Orpoak pixka bat ganbilak.
  • Ertz biribilak gazta txikien kasuan.